Eieren als eiwitbron

Als je aan eiwitten denkt, denk je vaak aan eieren. Maar wist jij ook dat ze nog veel meer goede voedingsstoffen bevatten? In deze blog kan je lezen waarom eieren goed zijn voor je gezondheid en hoeveel je er op een dag mag eten. In deze blog vind je naast deze informatie ook sites waar je heerlijke recepten kunt vinden.

De voedingsstoffen in eieren

Eieren bevatten veel eiwitten. Per 100 gram krijg je namelijk 12 gram eiwitten binnen. Je ziet regelmatig dat mensen die afvallen alleen het eiwit tot zich nemen en de dooier weggooien of later gebruiken in een ander recept. Het is gezonder om de ei in zijn geheel op te eten. Dit omdat de dooier de meeste eiwitten en (onverzadigde) vetten bevat. Iedere dag heb je eiwitten nodig als bouwstof en vetten en koolhydraten als brandstof. Naast eiwitten en vetten bevatten eieren ook een kleine hoeveelheid koolhydraten. 100 gram bevat 132 calorieën.

Vitamines en mineralen

Ben jij op zoek naar een bron van vitaminen en mineralen? Maak dan gerust een lekkere omelet. Eieren zijn namelijk rijk aan vitamine B12 en vitamine D en mineralen als fosfor en seleen. Verder bevatten ze vitamine A en vitamine B2 en foliumzuur en de mineralen zoals ijzer en zink. Eet jij vegetarisch? Dan zijn eieren een goed keuze door het eiwit, ijzer en vitamine A, B2 en B12.

Twee tot drie per week

Het voedingscentrum beveelt het eten van twee tot drie eieren per week aan. Deze vallen onder het vak van vis, peulvruchten, vlees en ei. Je kunt dus ook een keer ei eten bij de lunch of het avondeten in plaats van vlees. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere groente-omelet op een boterham in plaats van een plakje ham.
Eet jij vegetarisch? Dan mag je er drie tot vier per week eten. Ben jij op zoek naar lekkere recepten met eieren? Dan kan je kijken op de site van topkok Jamie Oliver. Hij heeft recepten bedacht voor ontbijt, lunch, avondeten en zelfs toetjes!

eieren

Bron: https://www.jamiemagazine.nl/

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *