Gezonde eiwitbronnen

Muscle Starter PackWetenschappers hebben het steeds meer over het belang van gezond eten in plaats van over de hoeveelheid macro’s die je binnen moet krijgen. Dus de focus ligt niet volledig meer op hoeveelheid eiwitten die je binnen moet krijgen, maar wel op het voedsel waar je de eiwitten uit haalt. Er zijn een aantal voedselsoorten die meer worden aangeraden door wetenschappers omdat ze gezonder zijn dan andere eiwitbronnen. Gezonde eiwitbronnen dus. Wat zijn nou die gezonde eiwitbronnen? Dat lees je allemaal in deze blog.

Welke eiwitbron(en) kan je beter vermijden?

Als eiwitbron kan je rood vlees beter zoveel mogelijk vermijden. Het vermijden van rood vlees (zoals biefstuk en varkensvlees) kan namelijk een belangrijke rol spelen bij het verlagen van het risico op hartaandoeningen. Rood vlees en eieren bevatten ook carnitine die door de afbraak van darmbacteriën in verband komt te staan met de verharding van slagaders. Ook bewerkt vlees zoals spek en salami kan je beter vermijden. Dit kan onder andere komen door de vorm van ijzer in rood vlees, verzadigd vet en cholesterol in deze voedingsmiddelen. Een hoog natriumgehalte in deze voedingswaren kan ook het risico op hartaandoeningen verhogen.Vis, gevogelte en noten als gezonde eiwitbronnen

In plaats van rood vlees kan je beter kiezen voor eiwitbronnen zoals vis, gevogelte en noten. Bepaalde soorten vis bevatten omega-3-vetzuren. Deze vetzuren helpen bloedstolsels te voorkomen, gevaarlijke hartritmestoornissen te kalmeren en de bloeddruk te verlagen. Wetenschappers zijn vaak ook erg positief over plantaardige eiwitbronnen zoals noten en bonen. Dit omdat ze ook gezonde onverzadigde vetten en vezels bevatten. Die helpen ook schadelijke cholesterolwaarden te verlagen. Daarnaast helpen vezels ook nog eens bij het verlagen van de bloeddruk.

Gezonde eiwitbronnen op een rijtje

Hieronder vind je een lijst met gezonde eiwitbronnen. Achter de eiwitbronnen zie je staan hoe vaak er wordt aangeraden dat je deze eiwitbron eet.
– Peulvruchten
– Noten (een handjevol per dag)
– Vis en schaaldieren (minstens twee porties per week)
– Zuivelproducten (dagelijks één tot twee porties) Maar pas op met magere zuivelproducten met toegevoegde suiker.
– Eieren (1 ei per dag, heb je diabetes? Dan liever niet meer dan 3 eieren per week)
– GevogelteYou may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *