Kwark met de meeste eiwitten

Als je aan eiwitrijke voeding denkt en aan sporters die veel aan krachttraining doen, denk je automatisch aan kwark. Kwark is onder sporters een hele populaire bron van eiwitten. Dit komt onder andere omdat kwark weinig calorieën bevatten in vergelijking met bijvoorbeeld eiwitshakes of eiwitrepen. Daar zitten namelijk meestal ook veel koolhydraten in om energie te geven. Waar wat is nou de kwark met de meeste eiwitten? Wat is kwark precies en welke soorten kwark zijn er?

Wat is kwark precies?

Kwark is een soort zeer verse kaas. In België wordt kwark ook wel plattekaas genoemd. Onder kwark valt ook hüttenkäse of cottage cheese. Kwark wordt gemaakt door melk die wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën en daarna wordt er stremsel aan dit mengsel toegevoegd. Meestal is dit stremsel niet vegetarisch. Aan het einde lekt dit mengsel uit en blijft er kwark over. Vaak zitten er in dit mengsel ook nog andere melkbestanddelen.

Soorten kwark

Er zijn verschillende soorten kwark verkrijgbaar. Zo heb je hüttenkäse, ook wel cottage cheese genoemd, die onder de noemer kwark valt. Daarnaast kan je kwark onderverdelen in volle kwark, halfvolle kwark en magere kwark. Volle kwark is vaak magere kwark waar room of een andere toevoeging aan wordt toegevoegd om het vetter te maken. Als je in de supermarkt gaat kijken naar de soorten kwark die verkrijgbaar zijn zie je heel veel andere namen voorbijkomen.
– Skyr kwark
– Franse kwark
– Milde kwark
– Plantaardige kwark
– Kwark met een smaakje
– Proteïne kwarkKwark met de meeste eiwitten

Als je kijkt naar de kwark met de meeste eiwitten dan kom je uit bij de volgende kwark. Pur Natur magere biokwark high-proteïn bevat per 100 gram 12 gram eiwitten. Als je op zoek gaat naar de meest geschikte kwark voor in jouw dieet, kijk je ook naar de prijs van de producten en naar het aantal calorieën, vetten en koolhydraten die het product bevat. Neem ook eens een kijkje op de site van Pur Natur.

kwark met de meeste eiwitten

Smaakmakers

Wil jij ontbijten met kwark of kwark eten als snack of toetje? Dan is het fijn als je aan een naturel kwark een lekkere smaak kan toevoegen, het liefst met zo min mogelijk calorieën. Hiervoor kan je onder andere gebruik maken van kaneel. In de webshop kan je heerlijke siropen kopen van het merk WaldenFarms. Deze siropen zijn heerlijk en bevatten gek genoeg géén calorieën! De siropen zijn verkrijgbaar in verschillende smaken, caramel, aardbei, blauwe bes en ahorn siroop. Wil je echt een eiwitrijk ontbijt of snack maken? Dan zou je ook nog een eiwitreep kunnen snijden in kleine stukjes en kunnen toevoegen aan de kwark.You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *