Linzen als plantaardige eiwitbron

Voor iedereen die veganistisch (plantaardig) of vegetarisch eet, kan het lastig zijn om aan voldoende eiwitten te komen op een dag. Door creatief om te gaan met het bedenken van recepten en het toevoegen van plantaardige eiwitten aan je maaltijden, kom je al snel aan de benodigde eiwitten zonder dat je extra eiwitten hoeft in te nemen in de vorm van eiwitshakes. Op eiwitrijkevoeding.org helpen wij jou met inspiratie. In deze blog lees je meer over de peulvrucht linzen. 

De voedingswaarden van linzen

Linzen vallen onder de noemer peulvruchten. Er zijn veel verschillende soorten te vinden; witte, bruine, groene, rode, gele, oranje en bruin wit gestippelde. Je kunt ze kopen in blikken en potten, deze zijn eigenlijk gelijk klaar voor gebruik. Natuurlijk kan je ook linzen kopen die je eerst nog moet koken, deze zijn vaak nog iets goedkoper. Van alle peulvruchten zijn linzen één van de meest eiwitrijke. Ze bevatten ongeveer 9 gram eiwitten per 100 gram. Deze peulvruchten ook nog veel andere gezonde voedingsstoffen. Denk onder andere aan vezels maar ook aan magnesium, foliumzuur, ijzer, koper, vitamine B1 en fosfor. Het hoge vezelgehalte van zorgt voor een goede spijsvertering.

Recepten

Je kan deze peulvruchten makkelijk inzetten als vervanging van bijvoorbeeld rijst of andere standaard koolhydraten. Naast koolhydraten bevatten ze namelijk veel meer gezonde voedingsstoffen. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke linzenrisotto maken, hierbij vervang je de risottorijst gewoon door linzen. Het fijne is dat je de maaltijd ook nog eens veel sneller op tafel hebt staan. De linzen hoef je namelijk alleen maar op te warmen. Een heerlijk recept met linzenrisotto kun je vinden op de site sportmeetsfashion.nl. Ze zijn erg veelzijdig en je kunt er dus verschillende gerechten mee maken.

linzenrisotto

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *