Vloeibare ei-eiwitten

Diet Starter PackEen nieuw fenomeen op het gebied van eiwitten zijn de vloeibare ei-eiwitten. Deze ei-eiwitten zijn zelfs in verschillende supermarkten verkrijgbaar. Het is makkelijk om deze ei-eiwitten te gebruiken voor verschillende baksels. Zo worden ze onder andere gebruikt bij het maken van meringues. Maar niet alleen bij het maken van verschillende zoetigheden zijn de ei-eiwitten populair. Ook bij veel fitnessfanaten zijn de vloeibare ei-eiwitten mateloos populair. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Ei-eiwitten in baksels

Er zijn een aantal bakrecepten waar je (veel) ei-eiwitten voor nodig hebt. Hoe handig is het dan om gebruik te kunnen maken van vloeibare ei-eiwitten. Geen last meer van eigeel dat per ongeluk toch door het eiwit komt en je hoeft niks meer weg te gooien! Meringue is misschien wel een van de meest bekende eiwitrecepten. Verder heb je vast wel eens gehoord van pavlova, macarons en het spectaculaire dessert baked alaska. Deze baksels bevatten echter wel veel toegevoegde suikers en zijn daarom ook niet de meest gezonde keuze.De populariteit van ei-eiwitten bij fitnessfanaten

Bij fitnessfanaten zijn de vloeibare ei-eiwitten erg populair. Zeker bij mensen die meedoen aan een bikinifitness of bodybuild wedstrijd die aan het “cutten” zijn. Het eigeel van eieren bevat namelijk meer vetten en calorieën dan de eiwitten. Cutten is eigenlijk een term voor het omlaag brengen van het vetpercentage zodat de spieren beter zichtbaar worden. Voor het omlaag brengen van het vetpercentage is het belangrijk om minder calorieën te gaan eten. Zij gebruiken de ei-eiwitten bijvoorbeeld om (groenten) omeletjes mee te maken. Door groenten toe te voegen, zorg je voor een caloriearme vulling.

Ei-eiwitten door de havermout

Ei-eiwitten kan je ook prima (opgeklopt) toevoegen aan havermout. Zeker als je eiwitten eerst opklopt krijg je veel meer massa. Door die massa vult de havermout ook goed. De combinatie van havermout en opgeklopte eiwitten is echt heerlijk luchtig.

Waar koop je vloeibare ei-eiwitten?

Vloeibare ei-eiwitten zijn steeds vaker in de supermarkten te vinden. Ook online vind je in verschillende webwinkels vloeibare ei-eiwitten. Wij hebben een aantal grote en betrouwbare webwinkels gevonden waar je deze ei-eiwitten kan bestellen. Klik op het logo om naar de webshop te gaan.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *